My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Vrij en ontspannen presteren

Wie is Jacqueline Hulleman?

 

Ik ben docente Alexandertechniek en spreekcoach in Amsterdam.

Sinds 1999 geef ik lessen Alexandertechniek.

Daarnaast coach ik -met name vrouwen- bij het geven van presentaties en dergelijke.

Op www.sprekenzonderstress.nl kun je daar meer over lezen.

 

Nog iets meer over mijn achtergrond.

 

Ik heb een flink aantal jaren in het theater gewerkt. Eerst als actrice, later als regisseur en speldocent. Daarnaast werkte ik  als educatief medewerker in Het Muziektheater in Amsterdam en coachte ik kwetsbare jongeren.

Bij alles wat ik doe ben ik altijd op zoek naar wat me kan helpen om het beste in mezelf en in anderen naar voren te halen.
Voor mij was de Alexandertechniek wat dat betreft een enorme eyeopener.

Mijn eerste lessen nam ik in 1995.  Ik was meteen erg enthousiast en gefascineerd door alles wat ik ontdekte. Over mezelf en over het leven. De techniek hielp me op een wezenlijk andere manier met spanning en stress om te  aan.

Daar wilde ik meer van weten.. In 1996 begon ik daarom de intensieve 3 jarige dagopleiding aan het Alexander Techniek Centrum Amsterdam. Ik werd opgeleid door Paul Versteeg en Tessa Marwick.

 

Nu alweer bijna 14 jaar geef ik met veel plezier lessen en workshops Alexandertechniek onder meer bij:

 

  • Mijn eigen lespraktijk Enjoy Balance
  • ATCA (docentenopleiding Alexandertechniek in Amsterdam)
  • Broadway Academy (musicalopleiding)
  • School voor Jong Talent van het Conservatorium in Den Haag
  • Theatergroep Toetssteen
  • ROC Amsterdam en Flevoland
  • KLM

 

Jacqueline is gecertificeerd lid van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexandertechniek (NeVLAT) www.alexandertechniek.nl

 

“Jacqueline heeft me de rust en de ruimte gegeven om te ontdekken hoe ik mijzelf beter kan gebruiken. Haar lessen zijn enorm inspirerend. Ik voel me veel sterker en rustiger.”

Esther Dekker, leerkracht speciaal onderwijs


“Het was alsof ik opnieuw kennis maakte met mijn lichaam. Mijn houding is enorm verbeterd en veel opener geworden. Dat merk ik niet alleen bij het zingen maar ook bij alle andere dingen die ik doe.”

Monique Neefjes, zangeres en producent, www.moniqueneefjes.com