My Weblog: kutahya web tasarim umraniye elektrikci uskudar elektrikci umraniye elektrikci istanbul elektrikci su tesisat tamiri sisli kombi tamiri satis egitimi cekmekoy elektrikci uskudar kornis montaj umraniye kornis montaj atasehir elektrikci beykoz elektrikci

Vrij en ontspannen presteren

Weg met de houdingspolitie!

 

Als me gevraagd wordt wat ik doe in het leven en ik vertel dat ik mensen help bij het verbeteren van hun houding, reageren veel mensen door
meteen als een soldaat in de houding te springen.

Schouders naar achteren, buik in en borst vooruit! Vervolgens verontschuldigen ze zich en mompelen ze iets over hun eigen slechte houding.

Dat is dan weer een goede aanleiding voor me om ze gerust te stellen en ze uit te leggen dat een mooie houding in mijn ogen niets te maken heeft met spanning, maar alles met vrijheid, ont-spanning en balans.

Herken je dit? Je kijkt in de spiegel en denkt bij jezelf… ’Mmm, ik moet toch echt eens wat beter op mijn houding letten.’ Je weet wel ongeveer hoe een goede houding er uitziet dus wat ligt er dan meer voor de hand dan dat wat je niet bevalt rechtstreeks te corrigeren?

Je trekt dus je schouders wat meer naar achteren, houdt je buik wat meer in, tilt je borst een beetje op etc. Vervolgens merk je dat die houdingcorrecties niet echt lang vol te houden zijn en je eigenlijk vooral pijn en vermoeidheid opleveren.

Te hard aan je houding werken kan veel pijn opleveren

Dus geef je het maar weer op, totdat je weer eens een onflatteuze foto van jezelf treft ;-) of totdat je echt last van je rug, nek of schouders krijgt..

We zijn allemaal geboren met het vermogen om moeiteloos en ontspannen rechtop door het leven te gaan.

Problemen ontstaan wanneer je je lichaamsbalans verstoort door teveel spanning te maken. Dan moet je steeds harder gaan werken om rechtop
te kunnen blijven en wordt een mooie opgerichte houding steeds moeilijker vol te houden. Dat veroorzaakt helaas nog meer spanning en voordat
je het weet beland je in een vicieuze cirkel van pijn en spanning.

Het eerste waar je dus voor moet zorgen is dat je die vicieuze cirkel doorbreekt

Dat is niet eenvoudig om op je eentje voor elkaar te krijgen.Maar ik kan ik je daarbij helpen. Ik kan je laten zien en -vooral ook- laten erváren hoe je balanssysteem het beste werkt. En ik kan je de Alexandertechniek
leren, een geweldige techniek om op een veel constructievere manier met spanning om te gaan.

“Wat kan je jezelf toch in de weg zitten zonder dat je het weet! Heerlijk te merken hoeveel makkelijker alles me afgaat nu ik niet meer zo verkrampt met mijn houding bezig ben.”
Karin, 36 jaar, voorlichtster

En zo is het maar net. Als je weet wat je niét moet doen, ontstaat een goede houding als vanzelf.
En daar komt helemaal geen houdingspolitie bij aan te pas.. ;-)

Ik ben heel benieuwd naar hoe jij tegen je houding aankijkt.

Of is je houding iets wat je eigenlijk helemaal niet bezighoudt? Ik hoor het heel graag van je..
Laat je reactie hieronder achter? Je kunt me ook een persoonlijke e-mail sturen.

Zin in meer tips en technieken om vrijer en meer ontspannen te presteren?
Meld je dan rechtsboven aan voor mijn GRATIS BALANSTIPS!

Vond je dit artikel interessant? Deel het gerust. De knoppen hieronder maken het gemakkelijk. Dank je wel!
Wil je op de hoogte blijven?


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Met * gemarkeerde velden zijn verplicht